Bio Céklalé biológiai termesztésből származó céklából
A cékla kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, ként, magnéziumot, A-, B- és C-vitamint tartalmaz.
Régóta ismert a céklában található vörös festékanyag, a betanin.
A zöldségek közül talán a cékla a legismertebb, hiszen a hagyományos táplálkozásban fontos szerepet kapott.
A biológiai termesztés biztosítja, hogy a Dr.Steinberger Céklalé a növény valamennyi hasznos alkotóelemét hiánytalanul tartalmazza.
Lékúrához is kiválóan alkalmazható.
A biológiai termesztésből származó fanyarfűszeres céklát közvetlenül az érés után magasminőségű lévé dolgozzák fel, majd letöltik.
A kíméletes feldolgozással készült direktlé megőrzi a természetes nyersanyagok értékeit.
Az igényes légyártás 100 éves tapasztalata, a gondosan válogatott alapanyagok, a folyamatos minőségellenőrzés és a kíméletes letöltés garantálják
a Dr. Steinberger levek magas minőségét.
A cékla jótékony hatásai
A cékla nemcsak a jó állóképesség fokozásában és az izmok teljesítményének javításában játszik fontos szerepet, hiszen magas kálium,magnézium, vas, folsav és vitamintartalma (B6 és C) ennél is több egészségügyi előnyt jelent a céklafogyasztók számára.
A cékla ezenfelül hasznos szénhidrátokat, fehérjéket és jótékony rostokat tartalmaz.
Ezenfelül pedig erős antioxidánsként is működik.
A cékla csökkenti a csontritkulás kockázatát, mert ásványi szilícium-dioxidot tartalmaz. Ez az anyag segíti a kalcium felszívódását, ami fontos a váz- és izomrendszer egészségének fenntartásához és csökkenti a csontritkulás kockázatát.
A cékla ezeken kívül csökkenti a koleszterinszintet, alacsony glikémiás indexének köszönhetően stabilizálja a vércukorszintet, vastartalma segítségével kezelhető vele a vérszegénység és elűzi a fáradtságot és mivel javítja a véráramlást az agyban, ezért fokozza a szellemi képességeket is.
Régóta ismert a céklában található mélyvörös
festékanyag, a betanin
jótékony hatása. A biológiai termesztés biztosítja,
hogy a céklalé a
növény valamennyi egészséges alkotóelemét
hiánytalanul tartalmazza:
vasat, káliumot, magnéziumot, foszfort és
vitaminokat.
Méregtelenítéshez, lé- és böjtkúrához kiválóan
alkalmas.